Türk grafik sanatının kurucusu ve reklamcılığın ilk büyük isimlerinden biri olan İhap Hulusi Görey, 28 Kasım 1898’de Kahire’de doğdu. Babası Mısır’ın ünlü bir mimarı ve müteahhidi, dedesi ise Hıdıv maiyetinde görev yapan bir askerdi. İhap Hulusi, ilk ve orta öğrenimini Kahire’deki İngiliz okullarında yaptı. Arapça, Almanca, İngilizce ve Fransızca biliyordu. Resim eğitimi almak için 1920’de Almanya’ya gitti. Münih’te Heimann Schule atölyesinde üç yıl çalıştıktan sonra Kunstgewerbe Schule’ye devam ederek tahsilini tamamladı. 1925’te İstanbul’a döndü.
İhap Hulusi, Dışişleri Bakanlığı’nda çalışması istense de, memuriyeti reddetti ve hayatını resim yaparak kazanmakta ısrar etti. Kendini tanıtmak için önce Akbaba dergisinde karikatürist olarak çalıştı. Zamanla afiş çalışmalarına ağırlık verdi.İlk afiş siparişini 1927’de İzmir’den İnci Diş Macunları’nın reklam afişi olarak aldı. 1929’da İstanbul’da ilk atölyesini kurdu.
İhap Hulusi, Türk markaları için yaptığı tasarımlarla tanındı. Kulüp Rakısı etiketi, Alfabe’nin kapağı, Ziraat Bankası, İş Bankası, Yapı Kredi, Garanti, Sümerbank, Emlak Kredi, Türk Ticaret Bankası, Maliye Bakanlığı, Türk Hava Kurumu, Kızılay, Yeşilay, Tariş, Zirai Donanım Kurumu ve birçok özel kuruluşun kurumsal kimliklerini oluşturdu. Bayer’in afiş ve etiketleri, Mısır’ın Tekel İdaresi, Devlet Demir Yolları ve şehir hatlarına ait afiş ve ilanları, ünlü İngiliz viskisi John Haig’in, İtalyanların Cinzano ve Fernet Branca’sının afiş ve etiketleri İhap Hulusi tarafından yapıldı. 1932 yılında Atatürk’ün siparişi üzerine tasarladığı “Alfabe’nin Kapağı” tasarımı önemli işlerinden biridir. Bu tasarım ilkokul birinci sınıflarda okutulan kitabın kapak tasarımıdır. Hulusi’nin uluslararası tanınması ise Bayer için yaptığı afiş ve etiket tasarımları ile olmuştur. Tasarım kabiliyeti, illüstratif çizgisi ve boyama teknikleri, kompozisyon kullanımı ile kendisi günümüzde hala tasarımcılara ilham olmaya devam ediyor.
 İhap Hulusi, suluboya çalışmalarının yanı sıra, son yıllarında hat sanatını modernize ederek yaptığı başarılı eserleri de vardır. Eserlerinde, zamanın baskı şartlarının da yetersiz olması sebebi ile sade ve net boyamalar dikkat çeker. Eserlerindeki gölgeler ve kontur kullanımı ile Alman afiş sanatçısı Ludwig Hohlwein’dan esinlendiğini görürüz. Tasarımlarında sade bir üçgen üzerinde adı ve soyadının yer aldığı minimal bir imzası bulunuyor bu imzası da sade çizimlerinin bir uzantısı gibi. Tasarımlarında çalışkan, güler yüzlü, iyi giyimli karakterler dikkat çekiyor. Bu illüstrasyonlar ile halkı da iyi yönde teşvik etmiş, çalışkanlık ve ahlak vurgusuna da eserlerinde çokça yer verdiğini görüyoruz.