Otizm farkındalık etkinliği kampüs içerisindeki yürüyüşle başladı. TÜMOSAN Konyaspor Teknik Direktörü Recep Uçar’ın da katıldığı yürüyüş sonrasında otizmli çocuklara Konyaspor atkısı hediye edildi.
Etkinliğin ardından Sultan Alparslan Kültür Merkezinde düzenlenen programda konuşan Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Bayramoğlu, Üniversite olarak farklılıkları zenginlik olarak gören bir anlayışla çalışmaya ve toplumsal fayda üretmeye devam edeceklerini söyledi. Bayramoğlu, “Otizm, gelişimsel farklılıklar arasında en sık yanlış anlaşılan durumlardan birisidir. Oysa her bireyin zihinsel işleyişi, çevresiyle kurduğu ilişki ve dünyayı algılayış biçimi eşsizdir. Otizmi bir engel olarak görmek yerine, farklı bir düşünme ve hissetme biçimi olarak anlamaya çalışmak eğitimden bilime, sanattan sosyal yaşama kadar her alanda kapsayıcı bir toplum oluşturmanın anahtarıdır. Biz de Selçuk Üniversitesi olarak öğrenci odaklı ve erişebilir bir üniversite olma hedefimizi, tüm birimlerimizle ve istisnasız tüm öğrencilerimizi kapsayacak şekilde sürdürmeye kararlıyız” dedi.
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Fulya Öztaş, “Otizm bir hastalık değil, bir farklılıktır. Otizmli bireylerin topluma kazandırılması, dışlanmaması ve potansiyellerinin desteklenmesi hepimizin sorumluluğundadır. Onları anlamaya çalışmak, empati kurmak ve fırsat eşitliği sağlamak son derece önemli. Onları anlamaya çalıştığımızda, aslında insan olmanın en güzel tarafını yaşıyoruz demektir” şeklinde konuştu.
Selçuk Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Güler ise otizm ve diğer engel grupları konusunda farkındalık, iyileştirme ve geliştirme boyutlarında öğrencilere ve ailelerine her zaman destek olduklarını ifade etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haldun Soydal ile Konya’nın merkez ilçelerinde yer alan anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise ve yüksekokul öğrencilerinin de katılımıyla gerçekleşen program, müzik dinletisi ve gösterilerin ardından sona erdi.