KARA KIŞTA AÇAN KARDELEN ÇİÇEKLERİ

Abone Ol

Kardelen çiçeğini bilirsiniz. Karların arasından sıyrılan, boyunu gösteren, baharın gelişini müjdeleyen bir çiçektir. İsmini karları delecek kadar güçlü, cesur ve kararlı yapısından alır. Kardelen çiçeği kararlılığın, umudun, zorlulukların üstesinden gelmenin ve bir yeniden doğuşun simgesidir.

Bu haftada sizlere yine Avrupa’dan sesleniyoruz. Buradaki gözlemlerimizi aktarmaya devam ediyoruz. Belçika’da karları delerek bizlere baharın muştusunu veren kardelen çiçeklerinden biri olan bir okulun misafiri olduk. Fransa sınırında Hensies’te yer alan İbn -i Sina Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Enstitüsü bize gönüllerini ve kapılarını açtı.

 Avrupa’da yaşayan insanlarımızın en büyük endişeleri çocuklarının gurbet elde başına bir hal gelip, ayaklarının kayması ve hazın ve de hızın girdabında boğulmasıdır. Başını öne eğdirmesidir. Kimliğini kaybedip asimile olmasıdır.

Bunu önüne geçmek için de camiler açmışlar. Devletimizin gönderdiği öğretmenlere ve imamlara çocuklarını emanet etmişler. İGMG ve DİTİB gibi teşkilatlar kurulmuş. Devletimiz de bu çalışmaları desteklemiş ve desteklemeye de devam ediyor.

Müslümanlar okullar açarak çocuklarına sahip çıkmaya çalışmışlar. Onlar biliyorlar ki, çocuklarına sahip çıkmazlarsa sahip çıkacak çok kişiler olacak.

Hem devletimiz hem de kuruluşlarımız ve dertli insanlarımız özellikle son 20-30 yıldır şairin dediği gibi yangının sadece deryada değil bütün sahrada olduğunu görmüşler ve çözüm üretmeye çalışmışlar.

Hz. Mevlana’nın :” Müşkül neredeyse cevap oradadır, gemi neredeyse su orada! ”Sözünü ilke edinmişler.

İbn-i Sina Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Enstitüsü’nün hikâyesine gelince.. Okulun açılışının perde arkasında yine hamiyetperver, fedakar, Allah’a  dayanan, sa’ye sarılan ve hikmete râm olan insanlarımızın her türlü takdirin üstündeki  gayretleri yatıyor..

Kömür madenlerinin çalışanları için yapılan lojmanlar ve ilkokul işletme kapatılınca atıl kalır. Bir vatandaşımız satın alır ve bir müddet sonra BİF(Belçika İslam Federasyonu)’e devreder.

Federasyon kompleksi kız öğrencilerimizin dini eğitim aldığı yatılı bir okul haline getirir. Okul çok önemli bir ihtiyaca cevap verdiği için büyük ilgi görür. Eğitimciler ve idareciler hem Avrupa’dan hem de Türkiye’den temin edilir.

Bu vesile ile Konya’mızın yakından tanığı merhum eski milletvekilimiz Abdullah Gencer ve Konya İmam Hatip Lisesi’nde beraber görev yaptığımız Mustafa İhtiyar’da adı geçen okulda sarp yokuşlar için azık, ahiret için sabun biriktirmişler. Rabbim her iki hocamıza rahmet eylesin.

2012-2013 Öğretim yılından itibaren okulda MEB İmam Hatip Lisesi programı uygulanmaya başlanmıştır. Böylece öğrencilerin resmi lise diploması ile yükseköğretime devam etmeleri sağlanmıştır.

İbn-i Sina Enstitüsünde pansiyoner eğitim, hafızlık eğitimi ve ihtisas eğitimi de verilmektedir. Öğrenciler Avrupa’nın değişik ülkelerinden gelmektedir.

Okul da, bir taraftan “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” Yeni Müfredat Program’ında öngörülen akl-ı selim, vicdan-ı selim ve hiss-i selime sahip öğrenciler yetiştirilmeye çalışılırken, diğer taraftan da seçmeli dersler vasıtasıyla çağın ihtiyaçlarına göre bir eğitim de verilmektedir. Öğrenciler zülcenâheyn (iki kanatlı) olarak hayata hazırlanmaktadır.

Kurum mezun ettiği binlerce öğrencisi ile Avrupa’daki insanlarımızın gönül semalarında bir kutup yıldızı gibi yol göstermektedir.

Avrupa’da böyle okulların çoğalması ile kayıplara karışan ve adresini başka yerlere taşıyanlarımızın sayısının azalacağı da kesindir.

Selam olsun:

Sınıfa girerken öğrencilerin de gönlüne giren ve gözümüzün nuru çocuklarımızı hem sınava hem de hayata hazırlayan ruh cephesinin maden işçileri idareci ve öğretmenlerine..

Tespih tanelerini bir araya getiren imame gibi, örnek, önder bir nesil olmak derdiyle tutuşan ve tutuşturan öğrencilerimize.

Hasbi ve kalbi davranışlarla yüreklerde iz bırakan, fedakârca çalışan personele.

“Biz bu dünyaya var olmaya değil, yâr olmaya geldikanlayışını kendilerine ilke edinmiş kuruma maddi ve manevi destek veren ilgililere ve hayırseverlere.

Temennimiz Avrupa’da bu tür kardelen çiçeği gibi baharın müjdesi olan okulların sayılarının artmasıdır.

Selam ve dua ile..

NOT: İbn-i Sina Kız Anadolu İHL ve Enstitüsü’nün Müdiresi Marziya Tuba Baran ve koordinatör öğretmen Hakan Ferah başta olmak üzere, fedakâr öğretmenlerine, güler yüzlü çalışanlarına ve özellikle gönül doktoru olacak öğrencilerine gönüllerini ve okullarını bizlere açmalarından dolayı teşekkürlerimi iletiyorum. Ayrıca bu ziyarete vesile olan ve bizleri bilgilendiren Adem Balta, Ekrem Şeker ve Hasan Aslan hocalarıma da şükranlarımı iletiyorum.