BAE'nin 7 emirliğinden birinin başkenti olan şehir, zenginlikleri, gösterişli ve yenilikçi gelişimi, mimarisi ve alışveriş mekanlarıyla tanınıyor. Çöllerin huzurundan çarşıların gürültüsüne kadar Dubai'de görülecek ve yapılacak çok çeşitli şeyler var. Konaklamanız boyunca geniş kum tepelerini, geleneksel köyleri ve dikkat çekici gökdelenleri keşfedebilirsiniz. Bu yazımızda Dubai’de gezilecek yerler listenizde olması gereken en önemli ve en popüler turistik cazibe merkezlerinden bahsedeceğiz.

Burj Khalifa

Burj Khalifa uzun zamandır dünyanın en büyük binası olarak lanse ediliyor ve ihtişamı dünya çapında biliniyor ancak çoğu insan bunun karma kullanımlı bir bina olduğunun ve T şeklindeki tasarımın konut ve ofis alanlarına uyum sağlamak için yapıldığının farkında değil. Bu gökdelen, turistler tarafından Dubai'nin en çok ziyaret edilen bölgesidir ve ana özellikleri, muhteşem Dubai çeşmesinin manzarası ve şehrin muhteşem manzaralarını görebileceğiniz gözlem güvertesidir.

Burj Khalifa dünyanın en yüksek binası ve küresel bir simgedir. Gerçekten bir mühendislik harikası olan bina, Dubai şehrinin kavramsal kalbini ve ruhunu temsil ediyor.

828 metre yüksekliğindeki bu muhteşem yapı, Dubai Alışveriş Merkezi'nin yanında yer alıyor ve 2010 yılındaki açılışından bu yana dünyanın her yerinden ziyaretçi çekiyor. Eşsiz Burç Halife manzarası bir değil iki gözlem güvertesinden izlenebiliyor

Yüksek yapı, Hymenocallis çiçeğinin soyutlamasına dayanıyor ve esas olarak merkezi bir çekirdek etrafında düzenlenmiş üç bölümden oluşuyor. Yukarıdan bakıldığında, çeşitli İslam mimarisinde sıklıkla görülen soğan kubbe tasarımıyla tutarlıdır. Kudretli kulenin tabanı çevresinde, Dubai Alışveriş Merkezi, koreograflı müzikal Dubai Çeşmesi ve sizi ve diğer hayran sürülerini meşgul edecek çok sayıda turistik mekanın yer aldığı canlı bir eğlence ve yemek merkezi bulacaksınız.

Burj Al Arab

Eğer nihai Emirlik kraliyet deneyimini arıyorsanız, dünyanın en ikonik otellerinden biri olan Burj Al Arab'da oda rezervasyonu yapmak için paranızın büyük bir kısmını ayırmaya hazır olmalısınız. Yelken şeklinde tasarlanmış ve insan yapımı bir ada üzerine inşa edilmiştir. Binanın tepesinde sadece bir helikopter pisti değil, aynı zamanda otel odanızdan şehrin nefes kesen manzarası eşliğinde bir su altı akvaryum restoranı da bulunmaktadır.

Jumeirah Plajı ile Palmiye Adaları arasındaki konumundan Basra Körfezi'ne bakan bu muhteşem bina, 1999 yılında açıldığından bu yana mimarlık meraklılarını büyüledi. Bunca yıldır Dubai'nin su yollarını süsleyen yelkenlerden esinlenerek modellenen kavisli cam cephesi, dünya çapında tanınıyor.

Kendi insan yapımı adasında yer alan birinci sınıf, son derece lüks bir otel olan Burj Al Arab, dünyanın en yüksek atriyumuna ev sahipliği yapmakla kalmıyor, aynı zamanda dünyanın en yüksek otellerinden biri. Burj Al Arab'a ulaşmak için Mall of the Emirates metro istasyonundan kısa bir taksi yolculuğu yapabilirsiniz. Günün herhangi bir saatinde kulenin restoranlarından birinde yemek yiyebilirsiniz, ancak önce rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir. Jumeirah Plajı boyunca yürürken kuleye ücretsiz olarak göz atabilirsiniz.

Tabii dilerseniz bu otelde de kalabilirsiniz, ancak otel fiyatları ciddi anlamda pahalı olduğundan dolayı, tavsiye etmiyoruz.

Dubai Mall

Dubai Mall dünyanın en büyük alışveriş merkezidir. Burj Khalifa'nın eteklerinde yer alır ve 350 bin metrekareden fazla bir alanı kaplar. Bölgesinde 1.300'den fazla mağaza bulunmaktadır. Kafeler, restoranlar, pastaneler, ünlü Moda Adası, eğlence gezileri, sinemalar, kumar makineleri, buz pateni pisti, otel, akvaryum, hayvanat bahçesi, inci dalgıçlarının bulunduğu ünlü bir çeşme ve çok daha fazlası var.

Bu alışveriş merkezinde Topshop gibi favori markaları, Bloomingdales gibi ünlü uluslararası mağaza markalarını ve en son haute couture ürünlerini bulabileceğiniz Fashion Avenue bölümünü kapsayan 1.200'den fazla perakendeci bulunuyor. Dior ve Fendi gibi tüm lüks markaları bulabilirsiniz. Ailenizle eğlenmek için olimpik büyüklükte kapalı bir buz pateni pistine gidebilir veya egzotik denizaltı yaşamını görmek için tesis bünyesindeki Dubai Akvaryumu ve Sualtı Hayvanat Bahçesi'ne gidebilirsiniz.

Jumeirah Camii

Dubai’de gezilmesi gereken en önemli dini yapılardan biri olan Jumeirah Camii, şehir turunuzda kaçırmak istemeyeceğiniz cazibe merkezlerinden bir tanesi.

Dubai'de gayrimüslimlerin ziyaret edebileceği tek camidir. Şeyh Muhammed'in himayesindeki Kültürel Anlayış Merkezi'ne ev sahipliği yapıyor. Her inançtan insanı ağırlıyor, turlar veriyor, ülkenin tarihini ve dinini anlatıyor. Cami 1979 yılında ziyarete açılmıştır. X-XII. Yüzyılların klasik tarzında beyaz taştan inşa edilmiştir. Mimari kompleks, caminin kubbesini çevreleyen iki minareden oluşmaktadır. İçeride, erkek salonunda karmaşık geometrik tasarımlar ve Arap bağlarının unsurları ve kadın salonunda çiçek desenleri ile dekore edilmiştir.

Muhteşem beyaz taş binası ve büyük kubbeli ikiz minaresi nedeniyle şehrin en uğrak yerlerinden biridir. Caminin 'açık kapı, açık zihinler' politikası vardır. Daha detaylı Dubai gezisi için tıklayın ; https://gezilecekyerler-listesi.com/dubai-de-gezilecek-yerler/

Dubai Parkları ve Tatil Köyleri

Dubai Parkları ve Tatil Köyleri, büyük bir eğlence kompleksidir. Birkaç temalı bölgeden oluşur. Bunlardan biri sizi Hollywood'un büyülü dünyasına, ikincisi Hint Bollywood'una, üçüncüsü ise renkli Legoland'a götürüyor. 100'den fazla farklı etkinlik, popüler çizgi film karakterlerinin yer aldığı gösteriler, festivaller, konserler var ve her yerde neşe atmosferi hüküm sürüyor.

Dubai Parkları ve Tatil Köylerinin tema bölgeleri:

Motiongate Dubai, Hollywood'un büyüleyici dünyasına adanmıştır.  En sevdiğiniz çizgi filmi ve filmlerdeki uzun metrajlı karakterleri görebileceğiniz beş temalı bölüme ayrılmıştır: Açlık Oyunları, Hayalet Avcıları, Step Up, Shrek, Ejderhanı Nasıl Eğitirsin, Kung Fu Panda, Madagaskar, Transilvanya Oteli Serisi, Yeşil Hornet, Köfte Olasılığıyla Bulutlu ve Yeraltı Dünyası. 4D dahil 27 ilgi çekici yer var.

Hız trenine binebilir, serbest düşüş kulesinde adrenalinin bir kısmını alabilir, karanlıkta multimedya iniş yapabilir ve bataklık partisinde eğlenebilirsiniz. Üstelik gerçek bir film setine çıkabilirsiniz.

Bollywood Parks Dubai, ziyaretçilerini Hint filmleri dünyasına götürüyor. Bu alan beş bölüme ayrılmıştır. Burada Hindistan'ın ünlü yerlerinin kopyalarını görebilir, kendinizi otantik bir köyde ve ardından bir masal sarayının önünde bulabilirsiniz. Parkın bu bölümünde geleneksel danslar ve şarkılardan oluşan konser performanslarının sergilendiği JAAN-E-JIGAR müzikal tiyatrosu vardır. Ayrıca bir aktör rolünü deneyebilir ve en sevdiğiniz filmin bir bölümünü bir yönetmenin yardımıyla çekebilirsiniz.

Legoland Dubai, ünlü LEGO yapımcısının genç hayranlarını heyecanlandırıyor. 60 milyon parçadan oluşan 15 bin modelden oluşuyor. Bu bölge altı bölüme ayrılmıştır ve karada ve suda 40'tan fazla atraksiyon, 4D sinema, oyun alanları ve tiyatro bulunmaktadır. Burada Dubai'nin turistik mekanlarının ve Orta Doğu'nun 20 milyon LEGO parçasından bir araya getirilmiş minyatür bir kopyasını görebilirsiniz. Legoland Dubai, romantik Orta Çağ'a taşınmanıza, hazine avına çıkmanıza, bir robot veya araba yapmanıza ve hatta LEGO parçalarının üretildiği gerçek bir fabrikayı ziyaret etmenize olanak tanır.

Legoland Su Parkı, Legoland'ın su parkı şeklindeki bir uzantısıdır. 12 yaşına kadar çocuğu olan aileler için tasarlanmıştır. 20'den fazla su kaydırağı ve neşeli kaydırak vardır. Merkezde, çocukların neşeli çığlıklarına binlerce litre su döken devasa bir kova var.

Riverland Dubai, yapay bir nehrin kıyısında yer alan bir alışveriş ve yemek alanıdır. Dört tematik tasarımı var: Fransız Köyü - XVII. Yüzyılın bir Fransız köyü, Hindistan Kapısı, 1950'lerin Amerika tarzında Tahta Kaldırımı ve Yarımada - XIX. Yüzyılın Avrupa'sına benzeyen bir yarımada. Bu bölgede 50'den fazla mağazanın yanı sıra restoran ve kafeler bulunmaktadır.

Beştaş Pırlanta Ne Zaman Kullanılır? Beştaş Pırlanta Ne Zaman Kullanılır?

Dubai Opera

Dubai’de gezilecek yerler listenizde olması gereken bir diğer mimari harika da Dubai Operası’dır. Dubai Operası'nın mimarisi, çok amaçlı olan ve operalar, dans gösterileri, oyunlar, orkestralar, canlı eğlence, konserler, konferanslar ve galeriler için kullanılabilen 'düz zemin' yapısı nedeniyle çağdaş tasarımın bir başarısı olarak değerlendiriliyor. Operada 2.000 kişilik oturma yeri var ve şu anda Gladyatör için konserde olan film ve çalan kırık kanatlar müzikali bunlardan sadece birkaçı. Ayrıca Burj Khalifa ve Dubai Çeşmesi'ni izleyebileceğiniz bir çatı restoranı ve gökyüzü bahçesi de bulunmaktadır.

Opera binasının çatısında pitoresk bir bahçe ve Arap mutfağı sunan bir restoran bulunmaktadır.

Dubai Frame

Dubai Frame, Dubai'nin en olağanüstü turistik mekanlarından biridir. Eski ve yeni şehir arasındaki koşullu sınırda bir pencereyi temsil ediyor. Bir tarafta şehrin tarihi kısmının manzarasını sunarken diğer tarafta gökdelenleri ve modern binaları görebilirsiniz. Çerçeve 150 metre boyunca gökyüzüne yükseliyor ve 48 kattan oluşuyor. Sadece 75 saniyede, yüksek hızlı bir asansör ziyaretçileri gözlem güvertesinin bulunduğu tepeye çıkarıyor. Buradan Dubai'nin geçmişine ve geleceğine dair nefes kesici bir manzara yakalayabilirsiniz. Şeffaf zemin üzerinde yürümek unutulmaz bir deneyimdir. Ayrıca interaktif bir müze ve kafe de bulunmaktadır.

Dubai'nin mimarideki başarısı, eski Deira kasabasının güzelliğine ve Arap Çölü'nün kumullarına şahit olabileceğiniz 360 derecelik bir görüş noktasına sahip devasa fotoğraf çerçevesiyle kanıtlanıyor. Çerçevenin üst kısmındaki iki dikey kuleyi birbirine bağlayan köprü, aynı zamanda size inanılmaz bir ince havada yürüme hissi verecek şeffaf camdan bir köprüye sahiptir.

Editör: Bekir Turan